Wat houdt de minor Writing for Creative Practices in?
Tijdens de minor Writing for Creative Practices ga je aan de slag met creatief schrijven in verschillende genres: proza, poëzie, scenario film, scenario theater of non-fictie.
De minor geeft je de kans om je schrijfvaardigheden verder te ontwikkelen en dit te gebruiken voor je eigen projecten. Je ontdekt en ontwikkelt je eigen schrijfstijl, en doet ervaring op met verschillende stijlen door peer reviews en feedbacksessies met medestudenten en professionals van HKU Media en HKU Theater en daarbuiten). Tevens leer je wat de impact van jouw tekst kan zijn, bijvoorbeeld door te werken met acteurs in lessen spelregie. Ook leer je wat de kracht is van beeldtaal en hoe tekst en beeld elkaar kunnen versterken.
Eerst leer je de basis van verschillende schrijfstijlen (aan de hand van de theorie en van schrijf-oefeningen in samenwerking met je medestudenten). Hierna zoek je de verdieping door in één of twee genres een eigen project te initiëren, die je helemaal uitwerkt. Tevens worden er verspreid over de gehele periode gemeenschappelijke workshops gegeven door professionals op specifieke onderwerpen of vaardigheden, zoals bijvoorbeeld de female gaze, schrijven voor animatie, of schrijven met AI. Je sluit de minor gezamenlijk af met een presentatie van een of twee van jouw projecten. Op deze wijze heb je dus gedurende de hele minor gewerkt aan een eigen portfolio.
Meld je nu aan voor de minor!
Minor Writing for Creative Practices in het kort
- Aan de slag met creatief schrijven in verschillende genres
- Schrijfvaardigheden verder ontwikkelen (voor eventueel eigen projecten)
- Veel ervaring door werken met verschillende stijlen en feedbacksessies (van medestudenten en professionals van HKU Media en HKU Theater en daarbuiten)
- Actieve workshops in samenwerking met acteurs en professionals
- Leren hoe tekst en beeld elkaar kunnen versterken
- Gemeenschappelijke workshops
Praktische informatie
- Semester 1: september t/m januari (voltijd)
- Deze minor valt onder Theater en Media
- Voertaal: Nederlands
- Aantal contacturen per week: 12
- Aantal uren zelfstudie per week: 28
- Toetsing: gedurende de minor zijn er mondelinge tussenpresentaties en aan het einde lever je je werkstuk (eigen gekozen genre) in met een bijbehorende fysieke voordracht/eindpresentatie