Theo d'OR voor HKU-alumnus Sharlee Daantje

  • 16 september 2024
De Theo d'Or 2024 voor meest indrukwekkende acteerprestatie in een bijdragende rol is gegaan naar HKU-alumnus Sharlee Daantje (Acting).
Theo d'OR voor HKU-alumnus Sharlee Daantje
Zondagavond 15 september maakte de VSCD Toneeljury de winnaars van de Theo d'Ors, de belangrijkste toneelprijzen van Nederland, bekend in de schouwburg van Amsterdam. Sharlee Daantje werd bekroond met een Theo d'Or voor meest indrukwekkende acteerpresetatie in een bijdragende rol voor diens rol in Het achtste leven (voor Brilka) van Theater Oostpool, in regie van Nina Spijkers.

Uit het juryrapport:
"Sharlee Daantje is met recht het cement van deze hele vertelling. Hen plaatst het verhaal doeltreffend in het nu, verbindt door de losse speelstijl verschillende tijden en personages met elkaar. Waar de gehele cast door het spel én door de zang een mooie totaalprestatie levert in deze voorstelling, is Sharlee daarvan de grote verbinder.”

De Theo d'Or voor meest indrukwekkende hoofdrol ging naar Maria Kraakman, Princess Isatu Hassan Bangura werd bekroond met de Theo d'Or voor de meest grensverleggende podiumprestatie. Lees meer over de prijsuitreiking op de website van Nederlands Theaterfestival.