Internationale muzikale uitvinders verzamelen zich in Utrecht

  • 21 August 2024
De belangrijkste internationale conferentie voor muziektechnologie en instrumentenuitvinders, NIME, komt van 2 tot en met 6 september naar Nederland.
Internationale muzikale uitvinders verzamelen zich in Utrecht

Meer dan 250 vernieuwende muzikale uitvinders uit de hele wereld komen in Utrecht bijeen voor kennisuitwisseling, experiment en optredens. NIME voelt dan ook aan als festival op vele bekende en bijzondere locaties in de stad, zoals TivoliVredenburg, de Nijverheid en het vroegere Pieter Baan Centrum. Het programma is ook toegankelijk voor het grote publiek en zeer geschikt voor de avontuurlijke muziekliefhebber.

Gevarieerd programma vol muzikale kunst

De muzikale conferentie NIME staat voor New Interfaces for Musical Expression en kent een zeer gevarieerd programma. Naast workshops en optredens zijn er keynote presentaties van vooraanstaande specialisten uit het werkveld. Zo spreken componist, performer en dj Andi Otto en interdisciplinair kunstenaar en onderzoeker Darscha Hewitt. Ook maakt de Utrechtse producer, multi-instrumentalist en componist BINKBEATS (Frank Wienk) zijn opwachting. Wienk verzorgt een keynote en er is een installatie van hem te zien in het voormalig pand van het Pieter Baan Centrum.

Primeur voor Nederland

De NIME-conferentie wordt jaarlijks gehouden en vond de afgelopen jaren plaats in onder meer China, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Mexico. De editie van dit jaar, de eerste in Nederland ooit, wordt georganiseerd door HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Gaudeamus en Sounds Like Touch. Meerdere concerten en keynotes zijn tevens opgenomen in het programma van het Gaudeamus Festival 2024. Deze onderdelen zijn dan ook toegankelijk met een Gaudeamus passe-partout of dagkaart.

Kijk voor meer informatie en tickets over NIME op nime2024.org

NIME, New Interfaces for Musical Expression
2-6 september 2024
Utrecht