Alumna conservatorium schijnt haar licht op het begrip ‘diversiteit’

  • 01 October 2024
Het is vandaag Diversity Day! Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor HKU, en vandaag willen we daar extra op inzoomen aan de hand van alumna Armani Salim. Zij laat - als muzikale verbinder van culturele achtergronden - haar licht schijnen op het begrip ‘diversiteit’: buiten ons en in onszelf.
Alumna conservatorium schijnt haar licht op het begrip ‘diversiteit’
Armani Salim rondde vorig jaar haar studie Zang Jazz & Pop af aan HKU Utrechts Conservatorium. Met haar afstudeerconcert gaf ze op bijzondere wijze uiting aan haar Syrische, Armeense en Nederlandse culturele identiteit, en bracht studenten vanuit verschillende disciplines en culturele achtergronden samen.

Wij spraken haar voor haar optreden in TivoliVredenburg tijdens de Opening van het Collegejaar, waarin ze delen van haar afstudeerconcert ten gehore bracht.
*Je welkom en thuis voelen, gezien en gehoord worden vanuit een basis van gelijkwaardigheid: bij HKU spannen we ons hiervoor in. Inclusie is voor iedereen, ongeacht gender, etnische achtergrond, seksuele oriëntatie, functiebeperking, leeftijd of neurodivergentie. We willen ruimte geven aan een nieuwe generatie makers met voor iedereen gelijke kansen om bij HKU de creatieve professional te worden die ze willen zijn.