Sam Reekers wint Dooyewaard Stipendium

  • 18 juli 2024
Sam Reekers heeft het jaarlijks uitgereikte Dooyewaard Stipendium ter waarde van 15.000 euro op zijn naam geschreven. Reekers, kersvers afgestudeerd bij Fine Art, krijgt daarmee ook de kans een jaar gratis te wonen en werken in het atelier van de Dooyewaard Stichting in Blaricum.
Sam Reekers wint Dooyewaard Stipendium
De jury zag in Reekers de ideale prijswinnende kandiaat voor het Stipendium: 'Het werk van Sam treft ons als een intrigerende tijdscapsule. De personen in het werk "wachten" en Sam is de ontdekker van die bezigheid. Hij legt deze vast in tedere, prachtige verfstreken. Snel en bedachtzaam, want het moment lijkt zo weer voorbij. Inhoudelijk en uitvoerend vinden wij het werk sterk en poëtisch tegelijk, in een overtuigend concept. Wij zien in Sam de ideale prijswinnende kandidaat voor het Stipendium: een jaar lang in alle rust verder werken in ons Stipendium atelier in Blaricum'.
De Dooyewaard Stichting biedt een bijzondere stimulans voor jonge kunstenaars door jaarlijks de Dooyewaard Stipendium Award uit te reiken. De uitreiking vindt elk jaar plaats na zorgvuldige selectie, tijdens de eindexamenexpositie Fine Art van HKU in de Pastoe Fabriek.

Foto's: Django van Ardenne