NIME 2024 Terugblik

  • 10 september 2024
De belangrijkste internationale conferentie voor muziektechnologie en instrumentenuitvinders, NIME, kwam van 2 tot en met 6 september naar Nederland.
NIME 2024 Terugblik

Meer dan 250 internationale muziekuitvinders en -specialisten kwamen van 2 tot en met 6 september samen in Utrecht voor de muzikale conferentie NIME: New Interfaces for Musical Expression. Plekken als TivoliVredenburg, De Nijverheid en het voormalige Pieter Baan Centrum vulden zich naast de muziekliefhebbers met vernieuwende instrumenten en uitvindingen, waarbij de tastbare ervaring van de muziek centraal stond. Deze werden gepresenteerd tijdens keynotes, concerten en muziekinstallaties.

De NIME-conferentie wordt jaarlijks gehouden en vond de afgelopen jaren plaats in onder meer China, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Mexico. De editie van dit jaar, de eerste in Nederland ooit, werd georganiseerd door HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht), Gaudeamus en Sounds Like Touch. Meerdere concerten en keynotes waren ook onderdeel van het programma van het Gaudeamus Festival 2024. Andere samenwerkingspartners waren de Gemeente Utrecht, Utrecht Marketing, TivoliVredenburg, en Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Foto's: Amir Torangan, Paulus van Dorsten, Marcin Cieslak en Rogier Boogaard