HKU-studenten winnaars NFF- Debuut – en Studentencompetitie

  • 24 september 2024
Tijdens de Talent Award Ceremonie in de Stadsschouwburg Utrecht heeft het Nederlands Film Festival (NFF) de winnaars van de NFF Debuutcompetitie en NFF Studentencompetitie 2024 bekendgemaakt. HKU’ers Meryem Çiftec, Alisa Bloemendaal, Inne Feenstra en Michael Hauwert vielen in de prijzen met hun films.
HKU-studenten winnaars NFF- Debuut – en Studentencompetitie
Deze competities, gericht op het ondersteunen van opkomend talent, zetten een nieuwe generatie filmmakers in de schijnwerpers.

Winnaars NFF Studentencompetitie

In de NFF Studentencompetitie werden zes Talent Awards en acht Wildcards uitgereikt aan veelbelovende filmmakers van HKU. De belangrijkste prijzen gingen naar Sammy Shefa Idris, Jetske Lieber, Alisa Bloemendaal, Meryem Çifteci en Nour Alkheder. HKU’ers vielen ook in de prijzen en gingen er met de volgende awards vandoor:

Shalky Scenarioprijs

  • Beste scenario van een afstudeerfilm:
Wij zijn de spoken – Alisa Bloemendaal (HKU Media)

Topkapi Filmprijs

  • Beste afstudeerfilm: Niemand thuis – Meryem Çifteci (HKU Media)

Wildcards Filmfonds

Naast de Talent Awards reikte het Nederlands Filmfonds ook Wildcards uit aan veelbelovende regisseurs. Deze Wildcards bieden hen de kans om hun volgende project te realiseren.

Filmfonds Wildcard LAB (Digitale Cultuurproductie)

  • Inne Feenstra – Fallen (HKU Fine Art)

Filmfonds Wildcards Animatie

  • Michael Hauwert – Maar alleen hier ben ik thuis (HKU Media)

Filmfonds Wildcards Fictie

  • Meryem Çifteci – Niemand thuis (HKU Media)
Het juryrapport lees je hier.

Op woensdag 25 september kun je de films van de winnaars bekijken tijdens HKU Blikvangers in Louis Hartlooper Complex. Meer info over de films en het programma vind je hier.