HKU’ers genomineerd voor Gouden Kalveren 2024

  • 24 september 2024

Voor de Gouderen Kalveren zijn maar liefst negen HKU’ers genomineerd! Saskia Diesing, Natalie Bruijns, Bilal El Aoumari, Mattijn Willems, Bertus Pelser, Tjeerd Nijhoff, Roos van der Werff, Lotte Tabbers en Rens Machielse maken kans op de belangrijkste filmprijzen van Nederland. Op vrijdagavond 27 september, de slotavond van het Nederlands Film Festival, worden de winnaars tijdens het EY Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht bekendgemaakt.

HKU’ers genomineerd voor Gouden Kalveren 2024

De nominaties voor de Gouden Kalveren van HKU’ers zijn in de volgende categorieën:

Saskia Diesing is genomineerd in de categorie ‘Beste Regie Drama’ en ‘Beste Dramaserie’ samen met Joosje Duk en Iván López Núñez voor de dramaserie Maxima. Diesing is oud student én docent bij Audiovisual Media.

Natalie Bruijns, ook Audiovisual Media alumna, is genomineerd voor de categorie ‘Beste Lange Documentaire’ met ‘Liefjes’.

HKU Theaterstudent Bilal El Aoumari is voor zijn rol in Laura H genomineerd in de categorie ‘Beste Bijrol Dramaserie’.

HKU Muziek en Technologie alumni Mattijn Willems en Bertus Pelser zijn genomineerd in de categorie ‘Best Sound Design’ voor de film ‘Bijt’ en alumnus Tjeerd Nijhoff is voor dezelfde film genomineerd in de categorie ‘Beste Muziek’

Roos van der Werff en Lotte Tabbers zijn genomineerd in de categorie 'Beste Scenario Speelfilm' met 'Project Herbert' en 'Dit is geen Kerstfilm'.

Rens Machielse is genomineerd in de categorie ‘Beste Muziek’ voor de film ‘Witte Flits’. Michielse is oud directeur- en docent Muziek en Technologie.

Bekijk het juryrapport van de Gouden Kalveren 2024 hier. De uitreiking van de Gouden Kalveren is op vrijdag 27 september.