Feestelijke Opening Collegejaar HKU

  • 24 september 2024
We kijken terug op een feestelijke, drukbezochte Opening van het Collegejaar van HKU op 19 september in TivoliVredenburg. Blik je mee terug?
Feestelijke Opening Collegejaar HKU
Toespraak College van Bestuur
Edwin Jacobs van het College van Bestuur was in zijn toespraak optimistisch en positief over de toekomst van HKU. Ook al drijven er donkere wolken boven kunst, cultuur en het hoger onderwijs. HKU roept samen met alle hogescholen dit kabinet op om niet stuk te maken wat jaren kost om weer te helen. Bezuinig niet, maar investeer! De hele toespraak lees je hier.
Artistiek talent op het podium
Inspirerende optredens vol energie, lef en artistieke kwaliteit van HKU-alumni kleurden de middag: de ontroerende aftrap van Laura de Bruijn met een koor van HKU-studenten, gevolgd door de performance met dans, film en muziek van het Utrechts theatercollectief éénvijfvijf. Strijkers speelden samen met de vorig jaar afgestudeerde zangeres Armani Salim. Schrijver en dichter Radna Fabias bracht haar poëzie op indrukwekkende wijze. En Jan Willem Campmans toonde zijn ondernemerschap in creatieve technologie. Een veelzijdige blik op de kunst van HKU, met verve gepresenteerd door Corine van Impelen (directeur HR en communicatie) en Noah de Nooij, student Theater en acteur.

HKU Awards en HKU Prijs Gemeente Utrecht
Juryvoorzitter Femke Rotteveel (directeur Fotodok) en Nonna Hoogland (winnares HKU Award 2023) reikten de HKU Awards 2024 uit aan de drie winnaars; Katharina Busl, Lucy Azatyan en Naomi Voet. De HKU Prijs Gemeente Utrecht werd door Saskia Kluitmans, plaatsvervangend directeur Culturele Zaken gemeente Utrecht, uitgereikt aan Junior Joseph Kwasi Appiah. In de expositie Connect kregen bezoekers, voorafgaand aan de opening, het indrukwekkende werk van de 30 genomineerden te bezichtigen en de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de pas afgestudeerde makers. Bekijk hier het werk van de Award-winnaars en lees de juryrapporten.

Foto's: Tanno Witkamp